От ФИФА са готови да въведат технология на гол-линията, която в момента се използва на Световното клубно първенство. Обсъждането на нововъведението ще стане на специална среща в събота.

Реферите на мачовете от надпреварата в Токио са подпомагани от специален микрочип, който може да им изпрати сигнал, ако топката е пресякла линията.

Последните резултати от използването на технологията ще бъдат анализирани от специална комисия от представители от ФИФА.

От ръководния орган също обмислят да забранят провеждането на международни срещи, които трябва да се играят на голяма надморска височина.

Такава забрана беше наложена през май и се отнасяше за мачове над 2500 метра, тъй като се счита, че при тези условия отборът домакин се ползва с известно предимство.

Забраната бе вдигната един месец по-късно, след протести от Южна Америка и посещение в централата на ФИФА от президента на Боливия Ево Моралес.

Този проблем обаче е върнат на дневен ред в момента, като част от по-голям дебат свързан с провеждането на мачове при всякакви екстремни условия.