ФИФА, УЕФА и гръцкото правителство ще подпишат меморандум за преодоляване на проблемите в гръцкия футбол на 25 февруари, съобщава в електронното си издание гръцкият вестник "Елефтерос типос".

Както съобщи говорителят на гръцкото правителство - Стелиос Пецас, за подписването в Атина ще дойдат президентът на УЕФА - Александър Чеферин и вицепрезидентът на ФИФА - Грег Кларк. От страна на Гърция документът ще бъде подписан от премиера - Кириакос Мицотакис.

През последните години гръцкият футбол среща сериозни проблеми с футболното хулиганство и подозренията за уредени мачове. Капката, която преля чашата, бяха разкритията през последните седмици, че два първодивизионни отбора - солунският ПАОК и "Ксанти", имат един и същ собственик. Това принуди гръцкото правителство да внесе спешни законодателни промени, с които да предотврати изхвърлянето на двата отбора в долна дивизия, но премиерът Мицотакис се ангажира да предприеме строги мерки в сътрудничество с ФИФА и УЕФА, за да сложи ред в гръцкия футбол.

В понеделник в Женева беше гръцкият държавен министър - Йоргос Карапетритис, който разговаря там с Чеферин и с Кларк.

Днес правителственият говорител Пецас отбеляза, че като президент на английската футболна федерация Кларк е направил много за справянето с насилието по стадионите и за увеличаването на приходите в английското първенство.