Фенът на националния отбор на Черна гора Лука Лазаревич, който хвърли ракета по вратаря на Русия Игор Акинфеев, се извини за втори път на стража. Инцидентът се случи по време на квалификацията между двата отбора за евро 2016.

„Дойдох на стадиона половин час преди началото на мача. Разпънахме нашите знамена на трибуните. Играчите излязоха, прозвучаха химните и приветствахме отборите с аплодисменити. Веднага след началото на мача моят крак попадна под горяща ракета. Вдигнах го, веднага приятелите ми започнаха да викат да го изхвърля, защото огънят изгори дрехите им. Хвърлих ракетата на терена, но нямах намерение да уцеля вратаря“, сподели фенът.

„Когато съдията обяви край на първото полувреме напуснах стадиона, бях много нервен и не можех повече да мисля за мача. Всичките ми мисли бяха насочени към вратаря Акинфеев, дали всичко с него е наред“, допълни фенът.

„Още веднъж моля за извинение Игор, нашия народ, както и този на Русия“, коментира още привърженикът.

Както е известно, вратарят на руския отбор Игор Акинфеев беше уцелен със сигнална ракета, хвърлена от трибуните, още в първата минута и изнесен на носилка. След това той беше откаран в болница за прегледи, но се завърна с отбора в Москва.