Група запалянковци на популярния бразилски футболен клуб Фламенго започнаха акция за набиране на средства, за да привлекат в своя любим отбор нападателя Роналдо, който в момента се възстановява от тежка операция на лявото коляно.

В Рио де Жанейро започна продажбата на специални фланелки с цветовете на Фламенго с номер 9, върху които пише "Fica Ronaldo" – Остани Роналдо. Запалянковците се надяват да спечелят най-малко 530 000 долара и да помогнат на големия клуб от Рио де Жанейро да привлече двукратния световен шампион с Бразилия

Роналдо е без договор, след като на 30 юни прекрати контракта си с Милан.

Двукратният носител на "Златната топка" за най-добър футболист в света /през 1997 и 2002 година/ пристигна в своя роден град Рио де Жанейро в началото на септември, за да се възстановява след претърпяната преди седем месеца в Париж тежка операция на лявото коляно.

В понеделник 32-годишният Роналдо игра отново футбол на тренировка с юношите на Фламенго, а в четвъртък заяви: "Вече не чувствам никакви болки". Роналдо обаче каза, че сега работи за "психическата си подготовка, която е най-деликатната част" от възстановяването.