Назначеният от ръководството на Андерлехт "мениджър за партньорства" е бил принуден да подаде оставка от позицията си още преди да е влязъл в офиса, тъй като феновете на клуба от Брюксел са го бомбардирали с обидни съобщения, заплахи и призиви "по-добре да не стъпва на стадион "Констант ван ден Сток", пише един от най-популярните вестници в Белгия „Het Laatste niews”.

Причината е, че въпросното лице се е оказал фен на един от големите съперници - Стандарт (Лиеж), и дори няколко пъти е публикувал в профилите си в социалните мрежи подигравателни и обидни постове срещу Андерлехт.

Мениджърът за партньорства е много важна функция в клубовете от тази част на Европа, тъй като се занимава с набирането на спонсори, финансова и не само финансова помощ за клуба. Човекът трябва да бъде с добри контакти, чист имидж и да може да води преговори с фирмите и евентуалните рекламодатели. Вестникът, а и другите медии в Белгия, не съобщават кой е този човек, а ръководството на Андерлехт се е опитало да го скрие. Но според фенските страници става дума за Toрд Боонти, един от най-успешните хора в страната в тази област днес.

Привържениците на Андерлехт бомбардираха мъжа с много послания на омраза. В резултат на това той се отказва от позицията на нов мениджър партньорство при "лилаво-белите". Въпросният човек беше критикуван в Twitter, след като стана известно, че е говорил негативни за клуба неща в социалните мрежи в миналото.

В изявление до феновете, от клуба беше поискано да спрат съобщенията за омраза. В бъдеще Андерлехт ще обърне повече внимание и на проверката на социалните медийни канали на кандидатите, съобщава Het Laatste Nieuws, цитирайки човек от Андерлехт.

Доста от по-умерените фенове на Андерлехт не са съгласни с подобно крайно поведение, тъй като приемат като отправна точка професионалните качества на въпросния директор. И дори напомнят, че в миналото и собственикът Марк Куке се е изявявал като фен на Брюж в медиите.

Андерлехт не върви никак добре в белгийското първенство, а за капак и финансите им са постоянно пред кризисна ситуация. След девет дни на отбора предстои първи мач с Лудогорец в турнира Лига на Конференциите и реванш на 23-и този месец.

 

БТА / Автор: Атанас Василев