Мачът от аржентинското футболно първенство (Апертура) Етудиантес - Банфийлд бе прекъснат в 13-ата минута заради ракета, хвърлена по вратаря на гостите Кристиан Лукети.

Бомбичката, хвърлена на терена от феновете на домакините, се взриви до Лукети, който се свлече на земята, държейки се за ушите. За известно време футболистът изгуби ориентация, но не и съзнание, тъй като веднага на помощ му се притече медицинският екип на Банфийлд. Седем минути по-рано бе хвърлена още една ракета. След избухването на втората играта не бе подновена в продължение на 10 минути, след което реферът прекрати срещата, пише БГНЕС.

С инцидента ще се занимае Аржентинската футболна федерация, която по всяка вероятност ще присъди служебна победа на Банфийлд с 3-0. Това съвсем ще влоши положението на Естудиантес, тъй като понастоящем двата тима са на последните две места в класирането на аржентинската Примера дивизион и се борят със зъби и нокти да не изпаднат.

Инцидентът разгневи силно капитана на Естудиантес и бивш национал Хуан Верон, по прякор Малката вещица, който отиде пред трибуната на собствената си агитка и се разкрещя на ултрасите: "Усмирете се! Усмирете се или ще ви пребия всичките!" Президентът на Естудиантес Енрике Ломбарди също бе силно разочарован: "Правим всичко възможно да не допускаме хулигани на нашите мачове. За съжаление, борбата е трудна - и ето, сега ще си платим скъпо и прескъпо".