Домакинският мач на Сан Лоренсо с Ол Бойс от аржентинската първа дивизия, който трябваше да се играе този уикенд, бе отложен. Причината за това е, че играча на "светците" - защитника Йонатан Ботинели, бе нападнат от фенове на своя тим.

Самият играч, който е и аржентински национал, разкри пред репортерите, че е бил удрян от фенове на Сан Лоренсо след тренировката на отбора. "Днес, ние получихме известие, че мача между Сан Лоренсо и Ол Бойс няма да се играе в неделя и ще се съобразим с това решение", обявиха от Аржентинската футболна федерация.

"Започнахме разследване на случая, за да видим защо не е имало охрана в този момент и ако идентифицираме нападателите, а те се окажат хора от клуба, ние ще предприемем нужните санкции", заяви пък президентът на Сан Лоренсо Карлос Абдо.

Ботинели, който намекна, че може да напусне отбора, сподели: "Докато отивах към съблекалнята, един фен му удари отзад. Аз го познавам, но не му знам името. В този момент, първото нещо, което ми дойде на ума, бе да си тръгна от отбора".

Президентът на Ол Бойс Роберто Бугало обаче не бе доволен от решението за отлагане на срещата.

"Аз смятам, че това е грешно решение, защото Ол Бойс не са виновни за проблемите на Сан Лоренсо", каза той.

Сан Лоренсо, който е един от петте най-големи и обичани клубове в Аржентина, е под сериозно напрежение от страна на своите фенове, заради лошите резултати в Апертура. Отборът е в долната част на класирането с 14 точки от 12 мача. Имат шест загуби и са на 14 точки от лидера Бока Хуниорс.