Побеснели фенове в Колумбия нахлуха на терена и прекратиха мач от първенството на Колумбия. Освен това те нападнаха футболистите, както и един от треньорите. Екшънът се разигра на двубоя между Кортулуа и Депортиво Кали в 81-ата минута при резултат 2:0. Ядосани от очертаващата се загуба, хиляда привърженици на гостите  прескочиха огражденията и запонаха да вандалстват на терена.  
 
По-съобразителните като съдията на мача и някои футболисти избягаха в съблекалните. Други обаче ядоха пердах от феновете, които не подбираха  между свои и чужди. По данни на органите на реда, около 1400 са били нахлулите на терена на „Естадио Досе де Октубре“.

Един от пострадалите бе нападателят на гостите Теофило Гутиерес, който е бивш национал на Колумбия. Той бе приклещен от нахлулите фенове, които го удряха и ритаха. Същото се случи и с треньора на Депортиво - Майер Кандело.

От клуба публикуваха официално изявление, в което поискаха от местните власти да се намесят, за да предотвратят повторение на подобен инцидент в бъдеще.
 
„Спортната асоциация на Кали, Изпълнителният комитет, президентът Луис Фернандо Мена, професионалният щаб, длъжностните лица и служителите категорично отхвърлят агресията, тормоза и насилието, претърпени от нашия отбор по време на мача срещу Кортулуа. Това ясно осъжда всеки акт на насилие срещу нашите играчи и треньорския щаб. Молим с уважение правителството и спортните власти да се намесят, за да избегнем трагедия в бъдеще, която да скърби за нашия спорт“, написаха от Депортиво (Кали).