Привърженици на Арсенал и Манчестър Юнайтед се бяха подготвили специално за посрещането на националния отбор на Ейре в България. Представители на фенклубовете на двата английски клуба се бяха заложили рано-рано на Летище София, за да видят някои свои любимци.

Феновете на Арсенал чакаха с нетърпение помощник треньорът на ирландците Лиъм Брейди, който е шеф на детско-юношеската школа в тима на „топчиите”. Те се бяха подготвили със специален плакет, в чест на Брейди, с който изказаха благодарността си за отдадената му работа в Арсенал. Асистентът на Джовани Трапатони с удоволствие обмени няколко думи с привържениците, като дори ги призова да отидат в хотела, за да могат да получат повече автографи от него. Лиъм Брейди не говори пред журналистите, като заяви лаконично „Не знам” на въпрос какво очаква от двубоя с България.

Освен голяма група фенове на Арсенал, имаше още сериозно присъствие на привърженици на Манчестър Юнайтед и Ливърпул. Тези на „червените дяволи” бяха опънали транспарант за Джон О`Ший, гласящ: „When Johnny goes marching down the wing…” (препратка към популярната песен „When the saints go marching in…”) – или в свободен превод „Когато Джони тръгне по крилото…”

Привържениците на Ливърпул, и няколко такива на Тотнъм, бяха дошли заради един играч – Роби Кийн, който в момента е футболист на „шпорите”, но преди това за кратко игра за „червените” и не крие, че е техен фен. Кийн предизвика истински фурор сред фенове и фенки, като при излизането му се чуха и остри женски писъци. Нападателят се снима и раздаде автографи, но мълчеше през цялото време, като пренебрегна журналистическите въпроси.