Групировката от привърженици на АЕК Атина Original 21 окупира тренировъчните игрища на клуба и протестира срещу неумението на клубната управа да намери нови инвеститори и да изправи на крака закъсалия местен гранд. В момента клубът работи с крайно минимален бюджет след периода на финансовата криза, която едва не го заличи от картата на футбола в страната.

През лятото напрактика беше продаден целия първи отбор, като с тези пари беше платен лиценза за участието и запазване на мястото в Суперлигата на страната. Въпреки това обаче АЕК е на последното 16-о място в първенството и регистрира най-лошото начало на сезона в историята си.

Около 100 фенове от групата от древния исторически град Спарта пристигнаха днес на базата в мирен протест. Играчите не бяха нито освиркани, нито обиждани, нито пък притеснявани и си проведоха нормална тренировка.

"Самата идея за клуба АЕК умира, се казва в изявление на привържениците. Ние решихме да сложим край на нашите мечти, че нещо ще се реши ей така. Ние искаме да се сложи край на атаките, на унижението и на отношението като към протистутка на нашата детска любов - АЕК Атина. Ръководството на клуба е отговорно за мизерията, в която сме изпаднали, се казва още в протеста на запалянковците.

Ръководството дойде начело на клуба през лятото с обещанието, че ще намери инвеститори, които да помогнат следващия се колос. Те започнаха разговори с базираната в Лондон Инвестиционна банка Сеймур Пиърс, но след провала им нямат други варианти.