Бразилската футболна легенда Роналдо, популярен още като Феномена, се отказа от възнагражденията си от испанския Валядолид, след като финансовите резултати показаха годишна загуба за клуба. Отчетът на счетоводството на Валядолид обяви повече от 5 милиона евро загуби, съобщава агенция Ройтерс.
 
Валядолид обяви резултатите от годината днес, след като основните акционери имаха регулярно събрание и се отчете отрицателен баланс поради въздействието на пандемията от COVID-19 и изпадането на клуба във втора дивизия.
 
"Президентът на организацията се отказва от опцията да получава каквото и да е финансово възнаграждение за годината", се казва в изявлението след края на събранието.
 
46-годишният бивш футболист, наричан Феномена и носител на множество награди, както и световен шампион с Бразилия и двукратен притежател на "Златната топка", купи 51 процента от Валядолид през 2018-а година за сумата от 30 милиона евро и година по-късно увеличи собствеността си с още 21 процента. Съветниците му гарантират, че единствената причина за липсата на финансови ползи и огромните загуби, са месеците без публика. Роналдо е притежател и на бразилския Крузейро (Бело Оризонте), където нещата и на терена, и в банковите сметки са много по-добри.