Турският Фенербахче ще се опита да ангажира от новия сезон румънския специалист Мирча Луческу и "му подготвя изключително финансово предложение", съобщават медиите в южната ни съседка.

Според неназовани източници, в последните няколко дни президентът на фенерите Азиз Йълдъръм е имал активни разговори с мениджърите на треньора, за да уточнят офертата.

Договорът на Луческу с украинския Шахтьор Донецк изтича в края на сезона, така че за него не би било проблем с лекота да се премести край Босфора. Ако това се случи, за 69-годишният специалист ще започне трети престой в турското първенство, като за по две години той е водил Галатасарай (2000-2002) и Бешикташ (2002-2004).

От 2004-а година до момента, вече 11 сезона, той е начело на най-успешния украински клуб в новата футболна история на страната. Вестник "Фотомач" съобщава, че във Фенербахче румънецът ще получи петгодишен договор и неограничена власт за управлението на отбора и школата, като над него ще бъде единствено Азиз Йълдъръм.

Все още обаче не е ясно какво мислят в Шахтьор и дали Ринат Ахметов ще пристъпи към преговори за подновяване на договора. Миналата година Галатасарай се опита да привлече Луческу, но Ахметов осуети намеренията им. В момента "жълто-сините" от Истанбул са на 3-о място в Суперлигата, изоставайки на 4 точки от лидера Бешикташ./БТА