Привърженик на бразилския Интернасионал плати неустойка от 153 000 евро, за да види на терена защитника Родиней срещу Фламенго в мач от първенството на Бразилия, пишат местните медии.

През януари 2020 година Родиней бе даден под наем на Интернасионал от Фламенго до май 2021 година. В споразумението между двата клуба бе записана клауза, според която защитникът има право да играе в мача срещу Фламенго, само ако Интернасионал плати неустойка в размер на 153 000 евро. Това стори един от привържениците на клуба от Порто Алегре, но това не помогна на Интернасионал, който загуби решителния мач за титлата от Фламенго с 1:2. Нещо повече, Родиней получи директен червен картон в 49-а минута и остави своя отбор с човек по-малко почти цяло второ полувреме, а именно след неговото изгонване Фламенго стигна до победния гол.

С победата Фламенго измести Интернасионал от върха на класирането. Фламенго има 71 точки, две повече от втория Интернасионал кръг преди края на шампионата. 29-годишният Родиней е носител на Копа Либертадорес с отбора на Фламенго през 2019 година. През този сезон защитникът има 25 мача за Интернасионал с 1 гол, 2 асистенции и 5 жълти картона.