Бразилските власти съобщиха, че футболен фен на Крузейро е починал след крайпътна засада от противникови привърженици в щата Сао Пауло в неделя, пише агенция АП.

Смъртта на запалянкото е потвърдена в болница в град Майрипора, на 46 километра севернo от Сао Пауло. Местни медии информираха, че поне 12 фена са пострадали при същото нападение.

Привържениците на Крузейро са се прибирали от Бело Оризонте с автобус след загубата на техния отбор с 0:3 от Атлетико Паранензе в елитното бразилско футболно първенство в събота.

Федералната пътна полиция на Бразилия обяви пред журналисти, че жертвата е 30-годишен мъж, но не предостави повече подробности. Секретариатът за обществена сигурност на Сао Пауло заяви, че нападението е извършено от ултраподдръжници на съперника Палмейрас.

Кадри по бразилската телевизия показват горящ автобус и няколко фенове на Крузейро, лежащи на тротоара, докато привърженици на Палмейрас ги удрят с юмруци и пръчки.

От Крузейро написаха в профилите си в социалните мрежи, че "дълбоко съжаляват за поредния инцидент с насилие сред феновете" в Бразилия и добавиха, че "няколко запалянковци са били ранени".

Засега от базирания в Сао Пауло Палмейрас не са коментирали информацията./БТА