Фейенорд надви Аякс с 3:2 в дербито на 26-ия кръг на Ередивизие. Двата тима се вкопчиха в битка за първото място в шампионата и гол в 87-ата минута донесе победата на Фейенорд в един зрелищен двубой.

Така Аякс вече изостава на шест точки от лидера в нидерландското първенство.


Гостите започнаха срещата силно и още в 5-ата минута Сантяго Хименес се освободи във вътрешността на наказателното поле на Аякс и получи пас, след което изпрати топката в мрежата на Херонимо Рули. 

Четири минути по-късно Аякс отоговри с добро голово положение. Едсон Алварес се извиси във въздуха при центриране от корнер и стреля, но високо над напречната греда.

В 14-ата минута пък Стивън Бергюс шутира от пряк свободен удар и прати топката на сантиметри от целта. Три минути по-късно домакините стигнаха до попадението. Едсон Алварес надскочи играчите на Фейенорд и стреля с глава при ъглов удар, пращайки топката в горния ляв ъгъл на вратата - никакъв шанс за Веленройтер и 1:1.

Себастиан Шимански от състава на гостите опита изстрел от далечна дистанция, който обаче прелетя над вратата. 

В 37-ата минута Стивън Бергвайн намери Душан Тадич, който преодоля защитник на гостите на границата на пеналтерията и нанесе чудесен изстрел, който порази вратата на Фейенорд за 2:1. 

Фейенорд се прибра на почивката с пасив от един гол, въпреки ранния гол. В 52-ата минута обаче дойде отговоът на гостите. Себастиан Шимански бе изведен срещу стража на Аякс и не сбърка, а прати топката във вратата, за да възстанови равенството. 

В 59-ата минута Усама Идриси пробва изстрел от ръба на наказателното поле, който обаче бе блокиран. В 66-ата минута Сантяго Хименес пропиля добра възможност. След страхотни индивидуални дейности той се освобди на границата на пеналтерията е отправи изстрел по земя, който обаче бе избит след невероятната намеса на Херонимо Рули. 

Десет минути след това и Алиреза Яханбакш си опита късмета с изстрел от дистанция, който бе крайно разочароващ и прелетя високо над напречната греда. 

В 84-ата минута Мохамед Кудус от Аякс имаше прекрасен шанс да реши мача. Той успя да се освободи от защитник във вътрешността на наказателното поле на Фейенорд и отправи изстрел към десния ъгъл, който бе отразен от Веленройтер.

Три минути по-късно обаче дойде решителният удар на Фейенорд. Давид Ханцко отклони центриране от корнер към Лутсхарел Геертрюда, който с глава я добави в мержата на Аякс и така донесе пълния обрат и трите точки за тима.