Фейенорд приема един от големите си съперници в Нидерландия ПСВ Айндховен в сблъсък от 32-ия кръг на Ередивизи. Двубоят на „Де Кайп“ ще може да наблюдавате пряко в ефира на MAX Sport 2 от 17:45 часа.

Срещата в Ротердам е с голямо значение и за двата тима – домакините са на трета позиция с 67 точки, като при победа ще са почти сигурни за своето европейско участие и през следващата година.

С евентуални три точки днес Фейенорд ще си спечели място в Лигата на конференциите, където само преди броени дни достигна финал. Освен това тимът на Арне Слот ще си подпечата и бронзовите медали от нидерландското първенство.

ПСВ Айндховен пък продължава да има бегли надежди за титлата в Ередизиви. Играчите, предвождани от Роджер Шмид са със 74 точки, на 4 зад лидера Аякс. При победа „филипсите“ няма да има как да бъдат изместени от второто място и ще участват минимум в пресявките за Шампионска лига.

Европейското участие на тима тази година със сигурност не бе неуспешно. ПСВ отпадна на четвъртфиналите в Лигата на конференциите от Лестър. Между битките по европейските терени, отборът от Айндховен завоюва и Купата на Нидерландия след обрат над Аякс.