Отборът на Фейенорд се наложи с 1:0 над Манчестър Юнайтед в първия мач за двата тима от Група А на Лига Европа. Единственият гол в мача падна през второто полувреме и бе дело на Тони Вилхена.

Първата част на срещата бе сравнително равностойна, а първото по-интересно положение в срещата се състоя в 24-ата минута. Матео Дармиан комбинира по превъзходен начин с Антони Марсиал, който стреля, но в страни от десния стълб.

Пет минути преди края на редовното време страхотен шанс се разкри пред Фейенорд. Йенс Торнстра получи чудесен пас в наказателното поле, нанесе добър удар, който обаче мина встрани от вратата.

източник: БГНЕС

След почивката, в 75-ата минута, Златан Ибрахимович отправи неточен удар с глава след центриране от фаул. Само четири минути по-късно Николай Йоргенсен показа отличен поглед върху играта. След атака отдясно, той центрира по земя към Тони Вилхена, който с със силен удар откри за 1:0.

До края на мача възпитаниците на Жозе Моуриньо стигнаха до няколко добри положения. Ашли Йънг, Златан Ибрахимович, както Ерик Бейли бяха в основата. В четвъртата минута на добавеното време Бейли имаше страхотен шанс да изравни, но ударът му мина в страни от вратата.

Същевременно в другия мач от същата група Заря и Фенербахче направиха 1:1. През първата част двата състава си размениха по една добра атака, но до голове така и не се стигна.

източник: БГНЕС

След почивката Гречшкин откри резултата. Това се случи в 52-ата минута след хубава тройна комбинация. Преди това Муса Соу имаше чудесна възможност, но не съумя да се възползва максимално.

В 6-ата минута на продължението на срещата Фенербахче възстанови равенството. Гостите получиха право да изпълнят фаул, а Симон Кяер пое отговорността. Той стреля, но стената пресече пътя на топката, тя попадна отново в него и с мощен удар оформи крайното 1:1.

В класирането Фейенорд е лидер с 3 точки. Фенербахче и Заря имат по 1 пункт на втората и третата позиция. Юнайтед е последен с нулев актив.