Алжир, Кот д'Ивоар и Мароко, които са смятани за фаворити за спечелване на турнира за купата на африканските нации, имат проблеми със заразени с коронавирус само една седмица преди началото на турнира в Камерун.

Футболисти на Кот д'Ивоар с положителни тестове за COVID-19, пристигнали от Европа на подготвителен лагер в Саудитска Арабия, вече са поставени под карантина от местните здравни власти. Имената на играчите не се споменават.

Тимът на Кот д'Ивоар ще бъде в град Джеда до 5 януари, като тогава ще замине за Камерун, заявяват от местната футболна асоциация.

Нападателят Юсеф Белаили, както и защитниците Мохамед Тугай и Хусин Беяда са с положителни проби за коронавирус в лагера на Алжир по време на подготовката на тима в Катар. Тримата вече са в изолация и в следващите дни ще бъдат тествани допълнително преди отново да се присъединят към своите съотборници.

Участието на мароканеца Абдесамад Езалзули в предстоящия турнир на Африка също остава под въпрос. Крилото на Барселона все още е под карантина след направената серия от проби за КОВИД-19, съобщиха от испанския клуб.

Турнирът за купата на африканските нации започва на 9 януари и ще продължи до 6 февруари.