Бившият футболист Фаустино Асприля, който направи име по европейските терени като голмайстор на италианския Парма и английския Нюкасъл, реши да прави кариера в света на бизнеса, след като прекрати спортната си преди цяло десетилетие. 

44-годишният бивш колумбийски национал обяви, че ръководена от него компания ще се занимава с дизайн и разпространение на презервативи с аромат на плодове в собствената му родина.

Асприля обяви пред местния вестник "Ел Тиемпо", че вече се е договорил с китайски завод за латексови материали, който ще произвежда поръчаните кондоми в различни размери, аромати и вкусове. 

Любимецът на феновете, който прекрати активната си спортна кариера през 2004 година, дори обяви своя фаворит сред презервативите - този с аромат на гуава. Привързаността на Асприля към това дръвче, разпространено предимно в Южна Америка, датира още от неговото детство, което е преминало в къща, пред която е растяла гуава.

"Идеята е готина, а и с вноса на тези презервативи ние ще допринесем към кампаниите за безопасен секс. Надявам се хората да ги харесат, да ги купуват и да се забавляват с тях", каза Асприля./БТА