Кот Д`Ивоар буквално разби Гвинея с 5:0 и се класира на полуфинал за Купата на Африканските нации. Тимът на Дидие Дрогба се утвърди като мега-фаворит за трофея, след като и днес показа, че трудно може да бъде спрян. Дрогба и компания вкараха четири гола само за 20 минути, за да унищожат Гвинея и да си проправят път до най-добрите четири на континента.

Резултатът бе открит в 25-та минута от Кедар Кейта, който избра да проведе самостоятелна акция, вместо да комбинира и не сгреши, като прати кълбото право в мрежата на Камара.

Именно Камара обаче бе основен фактор за минималната преднина на Кот Д`Ивоар. Стражът спаси всички удари към себе си, докато от неговите съотборници единствено Бангура поглеждаше към вратата на „слоновете”.

Той имаше шанс и да изравни през второто полувреме, както и Джаби, но и двамата не намериха рамката.

След 70-та минута настъпи пълната хегемония на Кот Д`Ивоар и започна истински голов екшън. Тогава Дрогба мушна топката зад Камара за 2:1. В следващата атака на тима се разписа и Саломон Калу, а в 81-та минута отново той направи 4:0. Бакари Коне пропусна доста изгодни ситуации, преди най-после да вкара, при това страхотен удар отдалеч за крайното 5:0 в 86-та минута на двубоя.

По-рано днес на полуфинал се класира и домакинът на турнира Гана, след успех с 2:1 над Нигерия. Утре играят Египет – Ангола и Тунис – Камерун.

Кот Д`Ивоар ще срещне победителя от първия сблъсък, а Гана очаква изхода на мача Тунис – Камерун.