Италианецът Фабио Канаваро се оттегли от поста селекционер на националния отбор на Китай. Световният шампион от Мондиал 2006 заяви, че иска да се концентрира върху работата в клубния си отбор Гуанджоу Евергранде.

Канаваро зае временно поста на селекционер на Китай миналия месец, след като наставникът на тима Марчело Липи не поднови договора си с местната федерация и се оттегли. Под ръководството на Канаваро Китай записа загуби от Тайланд и Узбекистан, и остана на последно място в приятелския турнир Чайна Къп. "От уважение към великата страна Китай, мисля, че е важно да обявя, че се отказаха от позицията си на селекционер на националния отбор. Благодаря на Китайската федерация и Евергранде, че искат от мен да водя двата най-важни отбор в страната едновременно, но това не ми оставя време за семейството. Искам да вложа цялата си енергия и всичките си знания в работата си в Евергранде", коментира Канаваро.

Това означава, че Китайската футболна федерация има няколко месеца да намери нов селекционер на националния отбор преди началото на квалификациите за Световното първенство в Катар през 2022-ра година, които започват през септември. Най-многолюдната страна в света ще годни първо класиране за Мондиал от дебюта си през 2002-ра година. /БГНЕС