Русия вече спечели Европа!

Всъщност засега говорим единствено за музикалния конкурс Евровизия, който бе спечелен от представителя на Русия Дима Билан. Харесван, нехаресван – догодина шоуто ще е в Москва. Колкото до футбола – Русия спечели и Купата на УЕФА. И то безапелационно! Зенит просто нямаше конкуренция.

Вярно, Шампионската лига засега е непревземаема цел, затова руснаците потърсиха друг начин да я спечелят. И пак постигнаха своето. Шампионската лига бе спечелена от Русия. Е, спечелиха правото да домакинстват на финала, но и това не е малко. Всъщност, направиха го перфектно. Изобщо ЕВРОвизията на Русия е налице. Да, не съм забравил и титлата на хокей на лед.

На шампионата в Австрия и Швейцария, момчетата на Гуус Хидинк демонстрират бъдещото лице на играта. А така като ги гледам – то наистина е добро и обещаващо.

С играчи единствено от местното първенство. И макар след Евро 2008 да ги затрупат с оферти от къде ли не, те едва ли лесно ще напуснат клубовете си.

Но ние, българите, продължаваме да подценяваме, когато някои играч отиде да рита там. Където и да е – но там, в руското футболно първенство. Хи-хи-хи, в Чечня, при танковете и ония с чалмите – ето това е реакцията на простодушния българин, когато наш играч отиде да играе в това първенство. Пословичният български тарикатлък край няма.

А Русия си играе. Красиво. Великолепно. Някакви млади, щъкащи като хлебарки в противниковото наказателно поле момчета, със зачервени бузки, накараха уж страховитата до момента Холандия да се черви от срам.

До къде ще стигне Русия? Няма никакво значение. Във футбола Русия вече е постигнала своята ЕВРОвизия. Без да е някакъв измислен и от съжаление приет член на Евросъюза.