Малко преди Европейското първенство по футбол да прикове мъжката аудитория пред екрана, агенция TNS изготви проучване, направено сред 12 000 европейки от 12 държави. Те бяха помолени да класират най-добре изглеждащите играчи, които ще вземат участие на шампионата.

Според проучването, безапелационно на пръво място в женските сърца стои 23-годишният Кристиано Роналдо. Португалският национал печели 9% от гласовете на европейките. Интересно е, че докато гласовете за другите футболисти в класацията идват от фенките в собствените им държави, за Кристиано са гласували дами от всички страни, обхванати от проучването.

На второ място според женските критерии за добре изглаждащ футболист е френският нападател Тиери Анри – с 5% от гласовете на европейките. Той е особено популярен сред британките и французойките, като печели съответно 16% и 17% от гласовете им.

Третото място в женската класация си поделят италианецът Фабио Канаваро и шведът Фреди Люнберг. Всеки един от тях получава 4% от гласовете на европейките.

На пето място в класацията, с по 3% се нареждат още четирима не по-малко известни играчи: нападателят на Рома Франческо Тоти, който за съжаление на нежната част от аудиторията няма да е на Евро 2008, халфът на Челси Михаел Балак, нападателят на Байерн Мюнхен Лука Тони и вратарят на Реал Мадрид – Икер Касияс.

Проучването на ТNS бе поръчано от голяма компания за бяла и черна техника.