Европейското първенство по футбол за жени през 2022 година се очертава да бъде най-посетеното в историята, съобщи УЕФА.
 
По време на втория прозорец за подаване на заявки за билети са подадени 268 хиляди запитвания от 118 страни от цял свят. По време на първия прозорец бяха продадени 162 хиляди билета за първенството, което ще се проведе в осем града в Англия от 6 до 31 юли 2021 година.
 
От УЕФА разкриха, че 47 процента от заявилите желание да си купят билет са жени, като за финала на "Уембли" и още осем други мача има подадени повече заявки, отколкото има налични билети.
 
Най-много заявки в офисите на УЕФА са получили от домакините от Англия, Северна Ирландия, Нидерландия и Германия.
През 2017 година европейското първенство в Нидерландия събра 240 000 души по трибуните, но сега шефът на УЕФА за женския футбол Надине Кеслер се надява това постижение да бъде разбито.
 
"Като гледаме броя на продадените досега билети и получените заявки, бихме могли да кажем, че през лятото на 2022 година ще разбием рекорда по посещаемост на женски футболен турнир. Скоро бройката на продадените билети ще премине половината от наличните 700 000 пропуска. Това е отвъд нашите очаквания, но в същото време не сме изненадани, защото хората няма да искат да пропуснат този незабравим турнир", заяви Кеслер.
 
Финалният прозорец за продажба на билети за Евро 2022 ще бъде през февруари, а цената на пропуските за отделните мачове варира от 5 до 50 паунда.