Легендата на португалския футбол Еузебио се пребори с пневмония и в края на седмицата ще напусне болницата, предава агенция Ройтерс. Бившият нападател на Бенфика и на португалския национален отбор преди пет дни постъпи в болница в Лисабон с диагноза двустранна пневмония.

"Състоянието на Еузебио се подобрява. Вероятно ще бъде изписан от болницата в четвъртък или петък. В момента той е в компанията на семейството си", каза Жозе Рокет, директор на болницата в Лисабон.

Еузебио, който ще навърши 70 години през януари, бе преместен от интензивното отделение в събота и прекара коледните празници със семейството си в болницата.

Роден в бившата португалска колония Мозамбик, на 19-годишна възраст Еузебио да Силва Ферейра е привлечен от Бенфика, с която печели купата на европейските клубни шампиони през 1962 година.

Наричан "Черната пантера", Еузебио е голмайстор на световното първенство през 1966 година в Англия с 9 гола и е с най-големи заслуги за третото място на Португалия на това световно първенство.

Еузебио е носител на "Златната топка" през 1965 година на авторитетното френско списание "Франс футбол" за най-добър футболист на Европа.

Еузебио е вкарал 41 гола в 64 мача с фланелката на португалския национален отбор.