Бившият капитан на Камерун Самуел Ето'о стартира собствена футболна школа в Габон. Академията носи името „Млади таланти“, като целта ѝ е да подобри подготовката на юношите в държавата от Централна Африка.

Компания на четирикратния Африкански футболист на годината правеха Шави Ернандес и Виктор Валдес. Центърът в Либървил първоначално е построен от габонското правителство като тренировъчен лагер за Купата на африканските нации, но в последствие е отстъпен на фондацията на Ето'о, която го превръща във футболна академия.

„Дължа на тези деца своята помощ, с която един ден ще ги направя световни шампиони“, каза камерунският нападател. „С помощта на моите съотборници Шави и Валдес спечелих почти всичко във футбола с изключение на световното първенство. Може би никога не съм имал шанса да го спечеля, но чрез вас, децата от новата академия, един ден ще постигна и това.“

„Когато бяхме много млади, всички имахме една мечта – да станем футболисти, а ето че сега тя вече е на път да отмине. Що се отнася до по-малките – ценете постигнатото, гордейте се с него и също ще успеете. Днес аз съм ваш наставник, но никога няма да играя вместо вас. Ваш дълг е да развиете своя талант и да работите здраво“, добави Ето'о.