Самуел Ето'о отхвърли възможността да се завърне в националния отбор на Камерун. 31-годишният нападател заяви, че управлението на тима все още страда от "аматьорство и лошо мениджмънт", предава агенция Ройтерс. Преди три дни Ето'о получи повиквателна за предстоящите квалификации за купата на Африканските нации.

"Неукротимите лъвове" бойкотираха на 15-ти ноември миналата година приятелския мач с Алжир в знак на несъгласие с политиката на футболната федерация на Камерун и по-специално за позицията на федерацията за премиите на футболните национали.

Ето'о бе признат за инициатор на бойкота и първоначално беше наказан за 15 мача в националния отбор, но след това наказанието му беше намалено на 8 месеца. Камерун ще играе в Кабо Верде на 8-ми септември. "За съжаление, трябва да Ви информирам, че съм решил да не участвам в мачовете на националния отбор, тъй като все още не са решени проблемите, коото разобличих като капитан на тима", пише Ето'о в писмо до футболна федерация на страната.

"Работата в националния отбор страда от аматьорство и лошо управление, които не отговарят на изискванията за високо ниво в спорта", добавя Ето'о, който има повече от 100 мача за Камерун. Бившият нападател на Интер и на Барселона в момента играе за богатия руски тим Анжи Махачкала.