Отборът на Естудиантес запази преднината си от две точки пред Велес в битката за шампионската титла от първенството на Аржентина по футбол - "Апертура", след като и двата отбора постигнаха победи в мачовете от предпоследния 18-и кръг.

Лидерът Естудиантес разгроми гранда Ривър Плейт с 4:0 като гост, въпреки отсъствието на наказаната си звезда Хуан Верон.

Гостите откриха още в третата минута с попадение на Леандро Десабато, който бе точен с удар с глава след центриране на Леандро Бенитес.

Шест минути по-късно домакините можеха да изравнят, но Ерик Ламела нямаше късмет - при неговия изстрел от свободен удар топката се отби от страничната греда.

След това на терена имаше само един тим - този на Естудиантес. Матиас Санчес покачи на 2:0 в добавеното време на първата част, засичайки подаване на пет-шест метра от вратата. Маркос Рохо направи резултата класически в 48-та минута след грешка на защитата, а Габриел Меркадо отбеляза четвърти гол в 57-та минута.

Преследвачът Велес надигра последния Уракан с 2:0, като головете паднаха през второто полувреме и бяха дело на един футболист - Джонатан Кристалдо в 52-та и 83-та минута.

Кръг преди края Естудиантес има аванс от две точки пред Велес. В последния кръг лидерът е домакин на третия Арсенал Саранди, а преследвачът е гост на четвъртия Расинг клуб.