Аржентинският Естудиантес победи с минималното 1:0 гостуващия Насионал от Уругвай в първа полуфинална среща от турнира за Копа Либертадорес.

Диего Галван отбеляза единственото попадение в 14-ата минута на мача, но домакините претърпяха тежък удар, след като капитанът и звезда на отбора Хуан Себастиан Верон трябваше да напусне принудително на почивката заради травма.

На стадион Суидад де Ла Плата домакините от Естудиантес започнаха устремно и рано успяха да поведат в резултата. С бързо изпълнение на фаул Верон изведе Леандро Бенитес по дясното крило, който центрира прецизно в наказателното поле и Галван с глава направи 1:0.

Най-чистото положение за гостите пропусна Сантиаго Гарсия в началото на втората част, след като не успя да уцели вратата отблизо с глава. Като цяло обаче аржентинците могат да съжаляват, че пропуснаха да запишат по-убедителен успех, след като направиха доста пропуски.

Естудиантес търси четвърта титла в най-силния клубен турнир в Южна Америка след спечелените три поредни в периода 1968-1970 година.

В другия полуфинал за Копа Либертадорес, в сряда, бразилският Крузейро се наложи с 3:1 над сънародниците си от Гремио.