Носителят на Копа Либертадорес Естудиантес Ла Плата постигна победа с 1:0 при гостуването на мексиканския Сан Луис в първа среща от осминафиналите на турнира.

Единственият гол падна още в 25-ата минута, когато нападателят на аржентинците Леандро Гонсалес нахлу в наказателното поле на домакините и преодоля вратаря Карлос Трехо със силен удар.

Малко преди почивката нападателят на студентите Гастон Фернандес пропусна шанса да вкара второ попадение и да реши крайния изход от двубоя. Шампионите на Южна Америка завършиха срещата с 10 души заради червен картон на защитника Клементе Родригес в 69-ата минута.

В двубоя със Сан Луис Естудиантес игра без половината си титулярен състав. Реваншът между двата отбора е на 5 май.

В друг мач от осминафиналите на турнира мексиканският Гуадалахара победи с 3:0 у дома аржентинския Велес Саарсфийлд.

Мексиканците поведоха в 25-ата минута с гол на Омар Браво, който се възползва от центриране отдясно на Омар Адеяно. В 78-ата минута Браво се оказа сам в наказателното поле на Велес и реализира второто попадение след неуспешен опит за изкуствена засада.

Вратарят на гостите Херман Монтоя повали Омар Браво и получи директен червен картон в добавеното време. Ектор Рейносо реализира отсъдената дузпа и оформи крайния резултат 3:0 в полза на Гуадалахара. Срещата-реванш е на 4 май.