Бившият селекционер на националния отбор на Англия Свен-Йоран Ериксон ще продължи треньорската си кариера в първенството на Саудитска Арабия, обяви вестник Дейли Мирър. Ериксон е подписал договор за една година с клуба Ал Хилал и за този период ще получи 1,2 милиона паунда като заплата.

Ериксон поема треньорския пост в Ал Хилал от столицата Рияд от белгиеца Ерик Герец, който поема поста национален треньор на Мароко. До момента Ал Хилал има четири победи от 4 мача в новото първенство на Саудитска Арабия и с 12 точки поделя първото място с Ал Итихад.

В Саудитска Арабия работи и българският специалист Димитър Димитров-Херо, чийто помощници са Красимир Безински и Детелин Маслов. След като миналата година Херо спаси от изпадане скромния Ал Кадисия (Хобар), през този сезон нещата изглеждат доста по-оптимистични. След четири мача Ал Кадисия има 2 победи и 2 равенства, които ги нареждат на 4-о място с 8 точки от 14 отбора.

Мачът между Ериксон и Димитър Димитров-Херо се пада по програма на 2-и ноември, а отборът на Ал Хилал е домакин в срещата.