Свен-Йоран Ериксон е отворен към поста селекционер на Шотландия. Това заяви самият специалист пред Скай Спортс. Бившият наставник на Англия отрече да е имал вече разговори с местната футболна асоциация и сподели, че слуховете за евентуалното му назначаване на позицията са дошли като „гръм от ясно небе“.

Шведът заяви, че все още е „гладен“ за професията, след като за последно води Филипините през януари и би приветствал разговори с изпълнителния директор на Шотландската футболна асоциация Йън Максуел. Максуел вече разглежда списък с кандидати за поста и от асоциацията вече получиха картбланш от редица високо-профилирани имена сред треньорите. 71-годишният Ериксон изведе Англия до 1/4-финалите във всяко едно от трите големи първенства, на които бе начело на „трите лъва“.

Алекс Маклийш бе уволнен миналата седмица след 14 месеца по време на втория си престой начело на шотландците, като тимът започна слабо квалификационната си кампания за Евро 2020. Шотландия завърши на върха в своята група Лигата на нациите, което осигури на състава квалификационен плейоф за Евро 2020. Но отборът започна с разочароващо поражение от Казахстан с 3:0 в откриващия си мач от квалификациите през март, което се оказа и ключово при решението за уволнение на Маклийш. Шотландия подновява своята евроквалификационна кампания през юни, когато предстоят срещи с Кипър и Белгия. /БГНЕС