Полузащитниците Елано от Бразилия и Деко от Португалия най-вероятно ще пропуснат директния двубой между двата състава в петък в Дърбан. Отсъствието на Елано ще бъде допълнение към проблемите на селекционера на бразилците Карлос Дунга с наказанието на плеймейкъра Кака, получил червен картон в мача с Кот Д'Ивоар.

Полузащитникът на Галатасарай беше изритан в дясното коляно във въпросния мач, който петкратните световни шампиони спечелиха с 3:1. Елано се върна на терена днес, но се подготвяше по лека програма, след като преди това кракът му беше прегледан отново.

Деко пък получи контузия в ребрата на втората тренировка преди мача на португалците с КНДР и според информациите от щаба на селекционера Карлош Кейрош не е напълно готов. Деко е един от тримата футболисти в португалския състав, който е роден в Бразилия, но играе за Португалия. Другите двама са централният защитник Пепе и нападателят на Спортинг (Лисабон) Лиедсон.

Бразилия вече си гарантира участие във втората фаза, след като спечели първите си два мача в група G. Португалците пък имат 4 точки и равенството срещу Бразилия ги удовлетворява, за да продължат като втори отбор в групата.