Звездите в спорта привличат вниманието не само със славата и луксозния живот, който имат, но и с различните екстравагантности. Някои от тях се сдобиха с необичайни домашни животни, които после станаха част от техния имидж. Така се случи и с Майк Тайсън. Легендарният боксьор обожава провокациите и в разговор със свой приятел споделя, че би искал да има тигър. А след известно време на поляната край дома му се появават 4 бенгалски тигърчета. Динозавъра ги взима, оборудва им специална клетка и харчи огромни пари за дресировка и храна. А любимка на Железния Майк става тигрицата Кения, която следва неотлъчно стопанина си. И скимти като коте, когато него го няма. Но веднъж Кения напада човек. Животното захапва ръката на момиче, оказало се на територията на боксьора и Майк решава да я продаде. Сега хищници в дома на Тайсън няма, но образът на шампиона е неразделно свързан с тези животни вече много години.


Само преди 2 месеца пък руската състезателка по спортна гимнастика Дария Спиридонова, сребърна медалистка от Рио 2016, се сдоби с лъвче по случай 22-ия си рожден ден. Четириногото ѝ бе подарено от нейния съпруг Никита Нагорний, трикратен №1 в света. А последователи на девойката в Инстаграм не закъсняха с въпросите какво ще прави с този необичаен подарък, когато порасне и стане огромен лъв. И предположиха, че след време Спиридонова ще остави милия си приятел в зоопарка и ще му стане попечител. Но това не е най-странният питомец сред звездите на спорта.


Скандално известният баскетболист Гилберт Аренас по време на изявите си в НБА живееше в луксозно имение на стойност 3,5 млн. долара, а най-голямата забележителност там бе огромен аквариум с акули. Тази екстравагантност струваше на играча $6,5 млн. на месец. А след като напуска лигата и отива да играе в Китай, американецът продава имението заедно с хищниците.

Слабост към дивите животни има и старши треньорът на Русия по джудо Константин Философенко. Няколко години в дома на специалиста живее леопард, а след това наставникът си взима и 2 пуми. Треньорът признава, че обожава дивите котки и ги смята за равноправни членове на семейството си.

А един от най-екстравагантните футболисти Марио Балотели пък си взе за домашен любимец мини-прасенце и го нарече Супер. Италианецът има симпатии към прасетата, както и семейство Бекъм, които отглеждаха Пинки и Перки. Бившият футболист ги получи като подарък от съпругата си Виктория.

За 30-ия си юбилей руският хокеист Александър Овечкин се сдоби с овца, подарена му от момиче от Владивосток. Тя му бе презентирана от журналисти на канал „Звезда”, докато той е в САЩ с тима на Вашингтон. Четириногото бе пременено с екипа на "Сборная", а носителят на купа „Стенли” го нарече Русия и го даде за отглеждане на родителите на вилата. Скоро Русия се сдоби със спътник в живота си и даде потомство.


Бившият играч на НБА Кармело Антъни пък страда от рядка фобия – бои се от котки. Но пък обича животни, затова стигна до нестандартно решение, като си взе камила. Футболистът на националния тим на Беларус Максим Володко пък е другата крайност. За рождения си ден той си поръча отровен паяк и го получи. Необичайния си любимец той храни с живи хлебарки, но за пълноценното му отглеждане това явно бе недостатъчно. Скоро животното умря и сега играчът мечтае за скорпион.