Отборът на Алжир продължава да разочарова на тазгодишната Купа на африканските нации. "Пустинните лисици" сами поставиха участието си във фазата на елиминациите под сериозна въпросителна след загуба с 0:1 от Екваториална Гвинея.

Срещата се превърна в истинска корида още в първите 10 минути, като бяха показани цели 3 жълти картона дотогава. Багдад Бунеджа и Рами Бенсебайни от северноафриканския тим и Базилио Ндонг от "Националния гръм" бяха декорирани в жълто. През втората част централноафриканската страна стигна до попадение срещу шампиона - Естебан Орожко бе точен в 70-ата минута, хвърляйки в екстаз целия щаб на тима. 

Шампионът на Африка е само с точка след два изиграни мача на последната позиция в групата, а с точка пред тях е бойкия тим на Сиера Леоне. С победата днес Екваториална Гвинея излезе на втора позиция, точка зад лидера Кот Д`Ивоар.

В третия кръг на груповата фаза "слоновете" ще опитат да запазят първото си място срещу Алжир, който ще се бори "със зъби и нокти" за класиране, а в другата среща от групата се изправят приятните изненади от Екваториална Гвинея и Сиера Леоне, като и четирите отбора имат шанс за класиране.