Алжирският вратар Райс Мболи, известен у нас от периодите си в Славия и в ЦСКА, ще продължи кариерата си във френския Рен, потвърдиха от пресслужбата на новия му клуб. 30-годишният Мболи е напуснал турския Анталияспор и е подписал за 6 месеца с бретанците от Рен, като финансови детайли по сделката не се съобщават.

Любопитното е, че Райс Мболи пристига в новия си отбор с травма на коляното, но това не е попречило да сложи подписа си при договора. През есента той няма нито един мач за турския тим, а за 18 месеца е изиграл едва 12 срещи.

Любимец на "червената" агитка с шанс в елита на Франция

Юноша на Олимпик (Марсилия), алжирецът намери своя път във футбола именно в България, като през 2007-а година пристигна в Славия. След три сезона здрава работа, Мболи си спечели място в националния отбор на Алжир и дори участва на Световното първенство през 2010-а година в Южна Африка. След това за 7 години Мболи записа 50 мача за страната, а известният с тънкия си нюх при трансферите президент на Славия Венцеслав Стефанов успя да го продаде на руския Криля Советов.

През 2010-а, 2011-а и 2013-а година стражът пази на вратата на столичния ЦСКА, а от 2014-а играе в американската МЛС за Филаделфия Юниън. /БТА