Трима футболисти бяха изгонени в дербито от бразилския шампионат Паулиста между Сао Пауло и Коринтианс, завършило 1:1, а в други двубои бяха подпалени рекламни пана, а полиция се наложи да успокоява бившия национален треньор Емерсон Леао .

Още през седмицата напрежението достигна връхната си точка, след като Коринтианс получиха само 10% от билетите за двубоя от първенството Паулиста на стадион Морумби. От тима обвиниха Сао Пауло, че нарушават споразумението, според което клубовете получават по 50 процента от билетите за даден мач.

Освен това в дербито главният съдия показа и 11 жълти картона. Полузащитникът на Коринтианс Тулио бе първият изгонен за удар срещу съперник в 38-та минута. Вагнер Динис от Сао Пауло го последва малко след почивката.

Борхес изведе Сао Пауло напред в резултата в 75-та минута. Андре Сантос изравни пет минути по-късно, но след това получи втори жълт картон.

Коринтианс е втори в класирането с 18 точки от осем мача, с три по-малко от лидера Палмейрас, който победи с 1:0 ФК Паулиста.

Нападателят на Гремио Джонас вкара два гола в рамките на шест минути при победата на своя тим с 2:1 над Авенида. Срещата бе прекъсване три пъти през първото полувреме, след като феновете хвърлиха на терена запалена хартия и дори подпалиха рекламните пана на стадиона.

Крузейро продължи победната си серия срещу Атлетико Минейро и няма загуба вече в десет срещи, след като победи този път с 2:1. Ядосаният треньор на Атлетико Емерсон Леао бе усмиряван дори от полицията, след като в рая на мача опита да се саморазправи с главния съдия. Рамирес и Соарес дадоха преднина на Крузейро до почивката, преди Фелипе да бъде изгонен в 38-та минута. Диего Тардели бе точен за Минейро от дузпа през втората част.