Треньорът Оскар Табарес, който водеше националния отбор на Уругвай на Световното първенство в Бразилия, се нуждае от нова операция на гърба, съобщиха от федерацията на страната. При здравословните проблеми на ветерана, националният отбор ще бъде воден в предстоящите си събития от Фабиан Които- в момента треньор на младежите до 20 години. Които ще бъде начело на тима в контролните мачове на 5-и септември с Япония в Саппоро и с Републикд Корея в Сеул четири дни по-късно. 

Табарес, който се подложи на операция на долната част на гърба в края на декември миналата година, има хронични артритни проблеми и в горната част на гръбнака. 

"Утре Оскар Вашингтон Табарес ще се подложи на операция на ставата на шийните прешлени и гръбнака. Проблемът не е нов и не е изненадващ, а операцията е планирана преди месеци още, се казва в официалното съобщение на Футболната асоциация на Уругвай. 

67-годишният треньор, който беше и с най-сериозен стаж на Мондиал 2014, имаше за помощ и бастун по време на престоя в Бразилия. Той заведе урусите на полуфинал на Мондиала в Южна Африка, а сега те отпаднаха на осминафиналите. 

Въпреки сериозната възраст и здравословните проблеми, от федерацията имат намерение да говорят с него за нов контракт, който да включва квалификациите и евентуалното участие на Мондиала в Русия през 2018-а година, съобщава пък вестник Ел Паис Монтевидео. За него това е втори период на поста, който заема от 2006-а година.

Предишният му период е от 1988-а до 1990-а година. /БТА