Подобно на българския национален отбор по футбол, и Ейре прекъсна серията си от мачове без загуба. България и "зелените" са в една квалификационна група за Мондиал 2010. Момчетата на Джовани Трапатони нямаха поражение от шест срещи, откакто италианският специалист пое тима. Това обаче приключи тази вечер на „Крок Парк”, където домакините отстъпиха с 2:3 на Полша в контрола. Интересно бе и присъствието на значителен брой фенове на гостите, които в един момент сериозно надвикаха домакините.

Двубоят бе много интересен и се игра на високи обороти. Мариуш Левандовски откри още в третата минута, а Роджър Герейро направи 2:0 за поляците в 47-та. Така гостите си водеха спокойно чак до самият край на мача.

Шейн Лонг бе фаулиран в наказателното поле от Томаш Йодловиец в 87-та минута, а Стивън Хънт реализира отсъдената от рефера дузпа. Ирландците тръгнаха напред, за да търсят изравняване, но това само позволи на гостите да възстановят преднината си от два гола. Отново Роберт Левандовски, пропуснал доста положения в мача, заби топовен далечен шут в мрежата на Шей Гивън в 89-та минута.

Ейре стигна до второ попадение в даденото от съдията продължение, като точен за островитяните бе дебютантът Кийт Андрюс.