Шампионът на „черния континент” Египет продължиха победния си ход, след като спечелиха с 3:1 след продължения срещу Камерун в четвъртфинален мач от турнира за Купата на Африканските нации.

Мачът започна отлично за „неукротимите лъвове”, които поведоха в 26-та минута, когато Емана центрира от корнер в наказателното поле на Египет, където Ахмед Хасан си отбеляза нелеп автогол пращайки с глава топката във вратата на Хадари.

Египет стигна до изравнително попадение в 39-та минута, когато с далечен удар Ахмед Хасан прати топката в долния десен ъгъл на вратата на неубедителния Камени. Това бе 170-ят мач на Хасан с екипа на националния отбор на Египет.

До края на редовните 90 минути двата отбора не успяха да си вкарат повече голове и се стигна до продължения.

В 93-та минута Джереми сбърка връщайки слабо топката към вратаря Камени и Гедо стигна първи до кълбото, след което нямаше проблеми да преодолее отблизо стража на Камерун.

Две минути по-късно в 95-та Ахмед Хасан стреля от пряк свободен удар, след което Камени не се намеси добре и топката срещна напречната греда и тупна пред гол линията, но съдиите зачетоха грешно попадението.

Камерун завърши мача с човек по-малко, след като Чеджу бе изгонен с директен червен картон за нарушение срещу Гедо.

На полуфинала на турнира за Купата на Африканските нации Египет, който се стреми към трета поредна континентална титла, ще се изправи срещу Алжир.