При спортните залози винаги съществува един особен риск, както знаем, топката е кръгла и във всеки един момент може да се озове в грешната врата. 

Запалянковците знаят много добре това и често прибягват до спортната статистика, анализите на професионалистите и мненията на медиите. В някои моменти, предстоящото спортно дерби спокойно може да се окаже още по-вълнуващо дори от световни събития. 

Един от големите въпроси е: как да залагате и да имате успех? На първо място, винаги трябва да се избира правилният вид залог или този с най-малко рискове, когато дойде време за спортни прогнози, феновете често номинират следните опции за приближаващи се до невъзможното, точно пък те се радват на много сериозни коефициенти и засилват риска, заедно с удоволствието от играта. По-важното е, че същите винаги могат да влязат в употреба, когато даденият играч има достатъчно опит. Нека разгледаме кои са най-трудните пазари при поставянето на спортен залог във футбола:

Започваме с популярния точен резултат за дадена среща. Това е гаранция за 90-минутно напрежение, особено ако изборът е футболно дерби. Правилният резултат винаги може да се промени в последните минути или избраният тим да добави още едно точно попадение, с което залогът приключва. 

По-кратката версия на точният резултат е прогнозата за такъв до края на първото полувреме. В рамките на 45-те минути можем да станем свидетели на опознаване на двата отбора и разбира се, в един момент да започнат точните попадения, често някои отбори бързат да поразят противниковата мрежа и точно това създава още повече напрежение. При бързи голове в началото, можем спокойно да забележим, че изоставащият тим ще оползотвори времето поне за равенство и отново грешната прогноза ще се окаже особено горчива. При точният резултат е трудно да открием подходяща статистика, понякога просто не можем да открием такава. Всичко опира до усещането и предчувствията, а ако те са точни, резултатът е повече от впечатляващ. 

Един по-добър вариант за залог, спрямо изброените горни е номинацията за точен брой голове в срещата. Спокойно можем да заявим, че в дадена среща ще паднат точно три попадения. Какъв ще е крайният резултат, това няма никакво значение, всяка една комбинация до 3 гола и за двата отбора ще прави нашия залог успешен и изпълнен. Можем да забележим, че точно тази прогноза е предпочитана и в платформата win bet и се смята за една от по-малко рисковите, единственият проблем е, че трябва да имаме много точно представа за броя голове. 

Голмайстор е сред най-смелите футболни прогнози. Особено ако очакваме даден отбор да излезе с играчите за милиони. Спокойно можем да видим, че когато играят футболни величия като Кристиано Роналдо, бихме искали да заявим, че португалската машина ще се разпише и често точно това се случва, ала има един особен проблем: кога? Точно тук идва и голямото предизвикателство, дали следващото попадение ще е негово, дали ще бъде последното за срещата? Букмейкърите често дават и една по-лека възможност - играчът може да отбележи по всяко време. Очаквано, тази опция не може да се похвали с висок коефициент, но пък е необходимо едно попадение, за да инкасираме печалба. Можем да открием и магически комбинации, в които избираме голмайстор и дори даваме краен резултат, въпросната секция определено е за професионалисти и награждава всеки истински фен. 

Последният залог, който може да се смята за особено труден, но и вълнуващ е именно головата разлика. Тук просто трябва да заявим с колко гола разлика ще победи избраният отбор. Дали това ще бъде един гол и победата ще падне с 1-0 или 2-1, пазарът е изпълнен и мнозина биха искали съдията да прекрати веднага мача, ако при 2-1 отборът изравни за 2-2 и отново избраният тим отбележи за 3-2, прогнозата пак се смята за успешна. Категорично можем да видим, че всяка атака може да бъде успешна, а това ни дава още една различна гледна точка.

Както можем да забележим, светът на спортните прогнози идва с много предизвикателства, които не са невъзможни, но определено изискват опит и внимание във всички детайли. Феновете знаят, че именно тези предложения инкасират и много сериозни печалби и точно по тази причина се преследват.