Олимпийското злато на Бразилия във футболния турнир на Олимпиадата в Рио е сбъдната мечта за Краля на футбола Пеле. Това разкри самият той малко след триумфа на родината му във футболната надпревара, която хвърли в екстаз всички в страната. 

"Селесао" прибави единственото липсващо до момента голямо отличие във витрината си, като на финала надигра Германия с 5:4 след дузпи. Това беше и малък реванш за тежката загуба с 1:7 от Бундестима, макар и в съвсем различна формация, на полуфиналите на Световното преди две години. 

Легендарният бразилец благодари на всички участници и зрители, които посетиха Олимпиадата в Рио. И сподели колко много е означавал този медал за него, макар никога да не е триумфирал с подобно отличие в кариерата си на активен футболист. 

"Бразилия прие света с отворени обятия и показа на всички своя начин на живот, съчетаващ труд и веселба. Станахме свидетели на незабравими прояви на спортния дух, разочарования и изненади. Цял живот съм чакал Бразилия да спечели олимпийско злато във футбола и сега мечтата ми се осъществи."

"Поздравявам всички, които бяха съпричастни на тези Игри. Нашата роля като домакини на Олимпиадата приключи. Желаем на всички лек път към дома. Моля ви, елате пак", написа Пеле в профила си в социалната мрежа Туитър.