Един човек загина от огнестрелна рана и около 20 души пострадаха в Турция по време на празнуването на класирането на турския отбор на полуфинал на европейското първенство по футбол, предаде Риа Новости, като се позовава на турския телевизионен канал НТВ.

Въпреки призивите на властите турските граждани да не взимат оръжие, след мача в много райони на страната турците организираха стрелби, при което загина жител на град Газиантеп (Югоизточна Турция), отбелязва телевизията.

Ранени от заблудени куршуми бяха фенове в редица градове - Истанбул, Измир, Адана, Мерсин. Сред пострадалите има две момиченца, както и 55-годишна жена. Няколко души са в тежко състояние.

В черноморския град Самсун заблудени куршуми са уцелили полицейски автомобил и пет жилищни блока. Турската полиция предупреди, че ще бъде безпощадна към нарушителите на закона.

Двама души в Турция починаха от инфаркти заради силното вълнение по време на мача, информира НТВ. След победата над Хърватия, Турция, която за пръв път излиза на полуфинал на европейско първенство, ще играе с Германия.