Нападателят на Локомотив Москва и бивш капитан на руския национален отбор Артьом Дзюба се изказа за политическите събития, като изрази подкрепата си за руския президент Владимир Путин.

“Анализирате ли го сами? Това е дълъг разговор. Можем да поговорим и за въпроси, които не са свързани с футбола. Но в глобален план: аз съм безумно щастлив, че в моята страна има мъж и жена, баща и майка. Няма нищо от това неразбираемо - "правете аборти", половата идентичност. Появяват се толкова много митични същества, небинарни личности, нещо друго”, добави още Дзюба.

“Много се гордея с това, че не го позволяваме, че го има и винаги ще го има - в нашата страна мъж с жена. Родителите - баща и майка. Ценности - семейство и любов към децата. Не искам да се задълбочавам, но това, което се случва масово в света, не ми харесва много", каза той.

Дзюба, който не е играл за Русия от загубата с Дания /1:4/ на ЕВРО 2020 през лятото на 2021 г., говори и за отношенията си със селекционера Валерий Карпин.

"Треньорът Карпин и Дзюба не са Русия и националният отбор. Руският национален отбор е нещо повече. Не трябва да е нещо лично... Може би щяхте да ме видите в баража срещу Полша (б.ред. - този мач не се състоя, тъй като Русия бе отстранена от участие заради войната в Украйна). На 99%. Мисля, че в решителните мачове, когато всичко беше на кантар, той щеше да ме повика. Щях да дойда и да се боря за страната си. Защото това е моята страна. Няма нищо по-хубаво от това да играеш за националния отбор на страната си. Липсват ми химнът, вътрешното усещане, тръпката. И не ме интересува кой е треньорът и как се отнася с мен. Ако го заслужавам и той ме повика, ще дойда и ще играя. Не ме интересува какво мисли за мен”, заяви футболистът, който има 55 мача и 30 гола за "Сборная".