Нападателят Себастиан Джовинко заяви, че няма никакви съжаления относно трансфера си във ФК Торонто и призна, че е убеждавал Андреа Пирло също да дойде в Мейджър Лийг Сокър.

Бившият играч на „бианконерите“ и Парма е истинска сензация в Канада, където постоянно оглавява класациите за най-впечатляващ ирач. Италианецът има 7 гола и 6 асистенции, които го превръщат в една от водещите фигури в първенството на САЩ и Канада.

Не е никак малка вероятността през следващата седмица и Пирло да го последва отвъд океана. Плеймейкърът на Юве бе забелязан в Ню Йорк, където почти сигурно е дошъл, за да води преговори с Ню Йорк Сити.

„Говорих с Андреа и му казах какво мисля: че това е опит, който си струва. Разбира се, само той може да направлява бъдещето си“, коментира Джовинко.

„Изкарах 2 чудесни години в Ювентус, спечелих това, което имах нужда да спечеля, и направих това, което се искаше от мен. Доволен съм в Торонто и нямам никакви съжаление. Знаех, че ще ми стане по-трудно да ме викат в националния, след като играя тук, но това си остава една от целите ми. Със сигурност ще продължа да носия екипа на „адзурите“, добави нападателят.