Бившият футболист на Манчестър Сити и Нюкасъл Джоуи Бартън не спести добрите думи по адрес на Стивън Джерард. Според Бартън, легендата на Ливърпул и световния футбол заслужава само комплименти за работата си начело на Рейнджърс. 

Но шампионската титла и блестящото представяне в Европа на шотландския гранд са  само началото на една впечатляваща кариера, смята бившият  национал на Англия. 

"Много хора подценяват шотландската Висша лига и не се отнасят с уважение към успехите на Стивън. Мисля, че такова отношение е крайно несериозно и нечестно, защото този човек показва с работата си на какво е способен. Джерард говори със своите действия, той не дава празни обещания, а каквото каже, обикновено точно това се случва. Считам, че той е една чудесна личност, изключително отговорен и амбициозен човек. Феновете на Рейнджърс напълно заслужено го боготворят и ако погледнете само резултатите му, ще видите, че той спечели титлата в Шотландия, но достигна и до осминафиналите в Лига Европа, за шотландски отбор това не е никак малко", коментира той. 

"Някои хора го подценяват, но аз изпитвам огромно уважение към Стиви и му се възхищавам. Всичко, което той прави е само началото на една  блестяща кариера. Ако Джерард продължава така и има малко късмет, един ден той ще бъде най-добрият мениджър в света. Стивън беше страхотен футболист, по всичко изглежда, че ще е и легендарен мениджър“, завърши Бартън.