Капитанът Джи-Сунг Парк бе на висота и реализира едно попадение за победата на Република Корея с 2:0 като гост на Япония на „Сайтама Стейдиъм”. И двата състава, участници на Мондиал 2010, бяха излезли със звездите си, но двубоят не се отличи с нищо, и положенията се брояха на пръстите на ръцете.

Парк откри още в петата минута, след като сам отне топката далеч от пеналта, напредна малко и стреля от разстояние. Ударът на футболиста на Манчестър Юнайтед мина покрай трима противникови играчи, които само изгледаха как кълбото се оплита в мрежата им за 0:1.

Йошито Окубо имаше възможност да изравни през първото полувреме, но ударът му мина встрани. Като цяло първото полувреме бе много накъсано от постоянни нарушения в двете посоки, и не остави много шансове за добър футбол.

През второто полувреме нещата се поуспокоиха, но отново положенията бяха малко. Двамата наставници дадоха възможност и на резервите си да поиграят. Лий Сунг-рйеол стреля в ръцете на японския вратар четвърт час преди последния съдийски сигнал.

Резултатът в крайна сметка бе оформен на 0:2 в продължението, когато Парк Чу-йонг бе спънат в наказателното поле, и сам той реализира отсъдената дузпа.

Това бе четвърта поредна победа за Република Корея, и трета поредна загуба за Япония.