Легендата на Ливърпул Стивън Джерард е един от кандидатите за поста мениджър на шотландския гранд Глазгоу Рейнджърс, пише вестник Белфаст Телеграф. 37-годишната икона на феновете на Червените от януари миналата година е треньор в Академията на Ливърпул, но е ясно, че той трупа опит и практика, преди да се премести на по-високо ниво.

И движението на коефицентите показва, че Джерард се приближава все повече до поста. В началото шансовете му бяха оценявани с коефицент 25/1 (26.00), а днес вече са 8/1 или 9.00 според европейската система.

Но все още е далече от фаворитите за поста. Към този момент очакванията са от следващия сезон сините от Айброкс да бъдат водени от Греъм Потър, който сега е начело на шведската сензация Йостерсунд- завел малкото тимче от трета лига до участие в групите на Лига Европа.

След него е бившият футболист- холандецът Франк де Бур. Следват Нийл Уорнък, сега начело на Кардиф Сити, както и от мениджъра на Килмарнък Стив Кларк.

Глазгоу Рейнджърс стартира сезона с португалския специалист Педро Кайшиня, но много бързо той се превърна в нежелан, не само след отпадането в Лига Европа от отбор от Люксембург, но и заради неадекватната селекция и резултати в първенството.

Един от местните специалисти от школата Греъм Мърти, ще трябва да довърши сезона. В момента Рейнджърс имат 65 точки, колкото и Абърдийн, като двата отбора си поделят 2-ата позиция. Начело е Селтик със 75 четири кръга преди края на първенството.