Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард стана първият футболист от националния тим на Англия, който публично подкрепи селекционера Стив Макларън.

Според халфа вината за слабото представяне на „трите лъва” в квалификационната кампания не трябва да се хвърля изцяло върху специалиста, а играчите трябва да поемат своята отговорност.

Англия сензационно може да пропусне европейските финали догодина, ако в събота отборът на Русия победи Израел в Тел Авив. В последната си квалификация островитяните посрещат Хърватия на стадион „Уембли” в Лондон. Този мач обаче може да се окаже без никакво значение.

„Определено заставам зад него (Макларън). Сигурен съм, че и другите футболисти мислят така. Той е точният човек за този пост”, заяви Джерард.

„В крайна сметка трябва ние футболистите да понесем критиките. Разбира се и треньорският щаб, но играчите трябва да поемат отговорността за всичко”, коментира още Джерард, който ще изведе Англия с капитанската лента следващата сряда при отсъствието на контузения Джон Тери.