Мениджърът на Глазгоу Рейнджърс Стивън Джерард стана поредният футболен човек, който обръща внимание на расизма в Обединеното Кралство. Коментарът на легендарния футболист на Ливърпул дойде, след като колумбийският нападател на Рейнджърс Алфредо Морейос призна в интервю пред Sky Sports News, че опитът му на Острова за две години и половина го е сблъскал с расизъм на, както и извън терените.

Мениджърът на Рейнджърс подкрепи напълно 23-годишния си футболист, но вярва, че ситуацията може да бъде с национална значимост. „Винаги се подкрепяме на, както и извън терена. Ако чуем някакви скандирания от трибуните, ние винаги заставаме зад нашите футболисти. Виждаме колко голям проблем е расизмът, особено в Шотландия”, констатира Джерард.

„Аз съм един от тези, който винаги дава гласност на тези неща и ще продължа, докато не спре, защото трябва да го разкараме от футбола. Това не е подкрепа само към моите играчи, а към всички. Отвратително е да говорим за такива неща в дните, които живеем. Ужасно е, наистина”, каза мениджърът на шотландския гранд.